(+90 326)
213 87 59
     Üye Ol Giriş Yap Sepetim
Babagannuş

Resimler Yükleniyor

    Patlıcanlar, domatesler ve biberler kömür ateşinde közlenip iyice piştikten sonra kabukları soyulur. Havan eliyle ezilerek püre haline getirilir ve iyice karıştırılır. Sarımsaklar dövülerek püreye katılır. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karıştırılarak soğuk servis yapılır.

    İçeriği : 

    • Patlıcan
    • Biber
    • Domates
    • Maydanoz
    • Zeytinyağı
    • Nar ekşisi
    • Sarımsak

    Çeşitleri Ürdün, Suriye, Filistin ve Lübnan'da, baba ghanoush ince doğranmış soğan, domates ve diğer sebze ile harmanlanmış patlıcan yapılır. Mutabbal olarak Levant bilinen Mısırlı versiyonu, tahin, sarımsak, tuz ve limon suyu ile harmanlanmış, kavrulmuş yapılmış soyulmuş ve patlıcan püresi. Çörek otu ve biber tozu ilave edilebilir. Normalde zeytinyağı ve nar konsantresi bir sos ile servis edilir. Geleneksel yöntemde, patlıcan cilt hemen hemen yanmış görünür ve patlıcan, bu çökme başlayana kadar (patlıcan boyutuna bağlı olarak) yaklaşık 30 ila 90 dakika boyunca bir fırın içinde, ilk kavrulur. Yumuşatılmış eti sıkılmış, scooped veya aşırı su çıkarmak tuzlu ve daha sonra tahin ile ezilmiş mesafesindedir. Tarifin pek çok türevleri, özellikle de baharat vardır. Baharatlar sarımsak, limon suyu, zemin kimyon, tuz, nane, maydanoz ve sayılabilir. Bir tabak veya kase servis zaman, zeytinyağı dense üst. Bu geleneksel yemeğin çeşitli Türkiye'de yaygın olarak Patlican salatası ("patlıcan salatası") olarak bilinir. Genellikle püresi patlıcan ile yapılan, kesilen patlıcan ile çeşitleri Özellikle Antakya, Türkiye'nin güneyinde bulunan olmasına rağmen.Türkçe konuşulan Antakya kesiminde Babagannuş olarak, Arapça konuşan popülasyonlarının bölgelerde de abugannuş veya abugannuc olarak bilinir.

Sultan Sofrası® Tüm Hakları Saklıdır © 2019
Sitede bulunan tüm resimler Hatay Sultan Sofrasına aittir. İzinsiz kullanılamaz.