(+90 326)
213 87 59
     Üye Ol Giriş Yap Sepetim
Kağıt Kebabı

Resimler Yükleniyor

    Hatay‘ın fast foofu olarak biline bu yemek iftar sofralarınıza da eşsiz bir görünüm katar.Her damak zevkine hitap eden bu yemeği sizlerde mutlaka evlerinizde deneyin. Pişman olamazsınız.

    Hatay usulü kağıt kebabı nasıl yapılır ?

    Malzemeleri:
    -1 kg ince kıyılmış az yağlı dana eti
    -3 baş sarımsak ya da isteğinize göre soğanda kullanabilirsiniz
    -2 demet maydanoz
    -4 adet domates
    -Yeşil biber (kırmızı da olabilir)
    -tuz,karabiber,kırmızı pul biber
    – 20,25 cm ebadında 5 adet yağlı kağıt

    Kağıt Kebabı Tarifi ve Yapılışı:

    3 baş sarımsağı soyup iyice eziyoruz.2 demet maydanozu da ayıklayıp saplarını koparıyoruz ve çok ince bir şekilde kıyıyoruz. Maydanozları miksere de verebilirsiniz.Karıştırma kabına ince çekilmiş kıymayı maydanozu ve ezdiğimiz sarımsakları koyup iyice yoğuruyoruz.Üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber , Ve arzu ederseniz çok az da zahter ( kekik) ilave edebilirsiniz. Tüm baharatları da kıymanın üzerine ekledikten sonra biraz da o şekilde yoğuruyoruz.

    Yoğurduğumuz eti beş eşit parçaya ayırıyoruz. Yağlı kağıtların iç kısmını suyla hafif ıslatıyoruz. Fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve beş eşit parçaya ayırdığımız kıymayı yağlı kağıt üzerine yuvarlak bir şekilde ince bir şekilde yayıyoruz.Kalın bir şekilde doğranmış domates dilimlerini de üzerine koyuyoruz ve biberleri ister tüm bir şekilde ister büyük parçalara ayırarak üzerine ekleyin ve taş fırın varsa gönderin yoksa evinizdeki fırında pişirebilirsiniz.sıcak servis yapın.

Sultan Sofrası® Tüm Hakları Saklıdır © 2019
Sitede bulunan tüm resimler Hatay Sultan Sofrasına aittir. İzinsiz kullanılamaz.